Герберих: Неказнивоста станува сериозен проблем во државата, судските процеси мора да завршат
Foto

Герберих: Неказнивоста станува сериозен проблем во државата, судските процеси мора да завршат

Реални се шансите Македнија да добие датум за почеток на преговори пред мајскиот самит на ЕУ во Загреб а усвојувањето на законот за Јавното обвинителство е од исклучителна важност, вели германскиот амбасадор томас Норберт Герберих во интервју за емисијата Трилинг.

Но, амбасадорот додава дека неказнивоста во Македонија и натаму е сериозен проблем. Целото интервју со Герберих кој зборува и за неславниот крај на Специјалното јавно обвинителство, за партизираната и гломазна администрација, претстојните избори ќе го гледате во недела во 19 .00ч во рамки на емисијата Трилинг.

0 Коментари

Остави коментари