ГДУ: Помалку часови, помали паралелки и специјализирана настава според потребите на младите таленти
Foto

ГДУ: Помалку часови, помали паралелки и специјализирана настава според потребите на младите таленти

Помалку часови, помали паралелки и специјализирана настава според потребите на младите таленти, е насоката на Граѓанско демократската унија која се залага за реформирање на македонското образование според германскиот модел.

„Ппредлагаме реформи да избегнеме да креираме иднина која во рамките на европското семејство ќе биде подолу на скалилата на работната сила. Сметаме дека македонското образование треба да биде по германскиот модел – малку часови, малку ученици на час, со малку и точно специјализирани предмети за да ги развиваме талентите на нашите деца“, вели претседателот на ГДУ, Петар Колев.

 

0 Коментари

Остави коментари