Француската полиција трага по „опасен“ осомничен, објави и негова фотографија

Француската полиција трага по лицето осомничено дека е одговорно за експлозијата во центарот на Лион, кадешто 13 лица беа повредени. 

Полицијата апелираше до сведоците да се пријават и објави фотографија на маж на велосипед, добиена од камерите за надзор.

Осомничениот, облечен во светли шорцеви и блуза со долги ракави, е опишан како „опасен“, објави АП.