„Фото момент“ на Дарко Попов во 7-ца на ЈСП
Foto

„Фото момент“ на Дарко Попов во 7-ца на ЈСП

Во автобус на ЈСП со број седум, од денеска е поставена изложба на фотографии на Дарко Попов, насловена како „Фото момент“.

Објективот на „Фото момент“ прикажува „замрзната“ сегашност на уникатните мигови од секојдневието. Целта на изложбата да се смести во простор „кој се движи“ е на урбан и спонтан начин да овозможи уметност која ќе допре до граѓаните кога тие најмалку се подготвени за неа.

Дарко Попов повеќе од петнаесет години се занимава со фотографија како професионален фоторепортер на Медиумската информативна агенција МИА.

Изложбата е дел од Годишната програма на Министерството за култура за 2020 година.

0 Коментари

Остави коментари