Филкоски: Неизбежен е раст на цените на струјата по нова година
Foto

Филкоски: Неизбежен е раст на цените на струјата по нова година

Има повеќе причини за енергетската криза во која се наоѓа државата, вели професор Ристо Филкоски од машинскиот факултет во Скопје. Според него, неизбежен е раст на цените на струјата по нова година. Тој зборува за состојбата на енергетските капацитети и посочува дека државата не треба да брза со напуштање на јагленот.

0 Коментари

Остави коментари