Филипче: Британскиот сој се шири, не е исклучено да се донесат нови мерки
Foto

Филипче: Британскиот сој се шири, не е исклучено да се донесат нови мерки

Здравствените власти прават анализи во МАНУ за да се види колкав процент од вкупно дијагностицираните со коронавирусот ja имаат новата британска мутација.

Според епидемиолозите растот на бројките на новозаболени се должи и на мутациите но и на непочитувањето на мерките од страна на граѓаните, поради што министерот за здравство вели дека не ја исклучуваат можноста од заострување на мерките иако засега вели нема индиции за такво нешто.

0 Коментари

Остави коментари