Фактор магазин - Македонија како мегалополис
Foto

Фактор магазин - Македонија како мегалополис

Во Германија и САД, уставниот суд и други институции, не се лоцирани во метрополата. Македонија како мегалополис, интригантен проект на професорот од Американ колеџ, Марјан Бојаџиев. Дали Битола, Охрид, Штип, Тетово, Куманово можат да го намалат притисокот кон главниот град и владата? Има ли Македонија магистрали за да се живее во Велес, да се работи во Битола, од Тетово во Штип. За идејата на владата да се пресели и некои агенции, управи и судови, од центарот да се префлат кон предградијата на метрополата. 

0 Коментари

Остави коментари