„Фајненс тинк“: Пандемијата ги остави домашните фирми без ресурси
Foto

„Фајненс тинк“: Пандемијата ги остави домашните фирми без ресурси

Економијата е  на крстопат, кој ќе биде моторот на растот по ковид-19. Истражувањето на „Фајненс тинк“ покажува дека големите извозни компании се спасот на економијата после пандемијата, бидејќи развиените европски држави и нивните пазари се тие кои први ќе излезат од кризата..

Иако за годинава се очекуваше зазравување на економиите - со прелевање на здравствената криза во првиот кавртал од годинава веќе се доведуваат во прашање прогнозите и очекувањата за економските трендови во 2021 та.

0 Коментари

Остави коментари