Етничка определба во личните карти - граѓанска или држава на етникуми?
Foto

Етничка определба во личните карти - граѓанска или држава на етникуми?

Етничка определба во личните карти - граѓанска или држава на етникуми. Што е Македонија? Левица ќе блокира, ВМРО-ДПМНЕ прифаќа националноста да е запишана, ама без Северна, СДСМ нема проблем, БЕСА инсистира. Кој го прашува народот? Ромските невладини стравуваат од дополнителна дискриминација, а прашањето е и како едно вакво решение ќе се рефлектира на Преспанскиот договор. Многу прашања и многу одговори.

Во 24 аналиаза со Борислав Крмов од Левица, Горан Лефков од ВМРО-ДПМНЕ, Славјанка Петровска од СДСМ и Фадил Зендели од БЕСА.

0 Коментари

Остави коментари