Епилог на упадот во американскиот Конгрес: 280 уапсени, постапка против 300 луѓе
Foto

Епилог на упадот во американскиот Конгрес: 280 уапсени, постапка против 300 луѓе

Министерството за правда на САД покрена постапка против повеќе од 300 лица за нападот на Конгресот на 6. јануари, додека најмалку 280 лица се уапсени, изјави заменикот вршител на должност јавен обвинител, Џон Карлин.

-Одговорните мора да бидат изведени пред лицето на правдата и ќе одговараат за стореното“ - рече Карлин.

Приврзаниците на Доналд Трамп упаднаа во зградата на Конгресот на 6. јануари и ја демолираа во време кога се потврдуваа електронските гласови од претседателските избори.

0 Коментари

Остави коментари