ЕБОР и НЛБ банка Скопје потпишаа договор за финансиски пакет од 8 милиони евра за поддршка на македонските претпријатија
Foto

ЕБОР и НЛБ банка Скопје потпишаа договор за финансиски пакет од 8 милиони евра за поддршка на македонските претпријатија

Европската банка за обнова и развој и НЛБ банка Скопје потпишаа договор за финансиски пакет од 8 милиони евра за поддршка на македонските претпријатија.

Финансискиот пакет се состои од кредитна линија од 5 милиони евра од програмата за поддршка на конкурентноста на локалните мали и средни претпријатија, како и кредитна линија од 3 милиони евра од програмата за финансирање на зелена енергија за поддршка на инвестициите во зелени технологии.

0 Коментари

Остави коментари