Два авиони на Маринскиот корпус на САД се урнаа кај брегот на Јапонија
Foto

Два авиони на Маринскиот корпус на САД се урнаа кај брегот на Јапонија

Вкупно седум членови на екипажи се водат како исчезнати при уривање на два авиони на американскиот Марински корпус во морето кај брегот на Јапонија, соопштија американски претставници, додавајќи дека во тек е операција за потрага и спасување.

Авионите полетале од воздухопловната станица на Маринскиот корпус Ивакуни и спроведувале редовна обука кога дошло до несреќата, соопшти Маринскиот корпус.

Повеќе детали за инцидентот не се соопштуваат.

0 Коментари

Остави коментари