ДС поднесе предлог-закон за една изборна единица
Foto

ДС поднесе предлог-закон за една изборна единица

Демократскиот соjуз достави предлог-закон до собранието за една изборна единица при избор на пратеници. Со промените очекуваат да се демонтира „еднопартискиот систем“, и да се создадат услови за суштински и системски промени во начинот на владеење, зголемена одговорност на извршната власт, а парламентот да биде реален одраз на волјата на граѓаните.

0 Коментари

Остави коментари