Државните хартии од вредност ќе котираат на македонската берза
Foto

Државните хартии од вредност ќе котираат на македонската берза

Државните хартии од вредност од почетокот на следната година ќе котираат на македонска берза. Министерот Тевдовски и директоротштериев потпишаа договор. Првиот човек на берзата, за прогресивното оданочување, односно тоа што ќе се даночат со 15 проценти капиталните добивки од 2020 година вели дека ќе има влијание врз тргувањето и носењето на инвестициските одлуки, бидејќи во окружувањето нема никакво оданочување на капиталните добивки.

 

0 Коментари

Остави коментари