Домашните слави да се слават исклучиво во кругот на семејството
Foto

Домашните слави да се слават исклучиво во кругот на семејството

Домашните слави да се слават исклучиво во кругот на семејството, апелира комисијата за односи со верските заедници.

Секое семејство кое одбележува домашен празник да ја препознае опасноста по јавното здравје кое би ја предизвикало со повикување на гости, но и секој добронамерен кон семејството кое прославува годинава да се воздржи од физичко присуство.

Традицијата не е загрозена, таа ќе опстои, но колективното здравје е во сериозна закана, се наведува во соопштението на комисијата.

0 Коментари

Остави коментари