Димитриевска: Тие што ќе одберат онлајн настава, ќе го растеретат школството
Foto

Димитриевска: Тие што ќе одберат онлајн настава, ќе го растеретат школството

Социјалните мрежи ги седнаа пред компјутер и загрижените родители, но и наставниците .За кратко време се формираше и фејсбук група ПОДДРШКА ЗА ОНЛАЈН НАСТАВА ВО УЧЕБНАТА 2020/2021 година, која брои повеќе од 6,500 членови. Сите од нив ја даваат подршката за настава на далечина и сметаат дека состојбата не дозволува децата да се вратат во училиште, а сето тоа би било кобен експеримент.

Затоа ние додовме предлог да имаме опција онлајн, што значи на родителите да им се даде можност да одберат. Тие што ќе одберат онлајн настава, ќе го растеретат школството, но и здравството.“ - вели Светлана Димитриевска.

0 Коментари

Остави коментари