„Денови на електротехника“ - СЕТУ „Михајло Пупин“
Foto

„Денови на електротехника“ - СЕТУ „Михајло Пупин“

СЕТУ „Михајло Пупин“ од Скопје по 8-пат ги организираше „Денови на електротехниката“. Над 100 учесници од 30 основни училишта од Скопје и оваа година земаа учество во натпреварот на кој најдобрите ученици по предметот физика се дружат и натпреваруваат со знаењата од областа на техничките науки.

Натпреварот се одвива на принцип на решавање на тест по наставниот предмет физика за деветто одделение на теми од областа на електротехниката. Најдобрите три екипи од основните училишта ќе се пласираат во финалниот натпревар на знаење од областа на физиката и електротехниката, а веќе од наредната година оваа манифестација е во план да се прошири и со учество и на учениците од останатите градови од државата, изјави директорот на училиштето, Димитар Ѓеоргиев.

Традиционално поддршка на учениците се и големите компании кои имаат потреба од квалитетно образован и креативен кадар во техничките науки и кои со своето присуство во процесот на образование, овозможуваат подобри услови за стручна едукација на средношколците како ЕВН Македонија и Ацерол Митал.

0 Коментари

Остави коментари