Дебата меѓу кандидатите за градоначалник на општина Тетово Теута Арифи и Билал Касами
Foto

Дебата меѓу кандидатите за градоначалник на општина Тетово Теута Арифи и Билал Касами

Тетово - општината каде што секогаш се крши победникот во албанскиот кампус, општина која важи за бастион на Али Ахмети и ДУИ, но и општина во која поразот токму на интегративците никогаш не бил, се чини поблизок. Заев вели нема јавно да ја даде поддршката ниту на Теута Арифи, ниту на Билал Касами - колку тоа ќе го чини премиерската фотелја во Владата? Што ќе значи за ДУИ доколку Арифи го изгуби Тетово, а што Касами за Беса? Колку трагедијата во тетовската модуларна болница ќе биде клучна за конечниот тетовски резултат? Како до вода за пиење 24 часа на ден, како до општина без долгови, општина без смет и сообраќаен хаос?  Направи ли Арифи доволно, како што таа се фали, може ли Касами повеќе како што најавува?

Во 24 Анализа прв дуел меѓу кандидатите за градоначалник на општина Тетово, кои во втор круг ќе се тркаат за поддршка во Тетово.

Теута Арифи од ДУИ и Билал Касами од БЕСА.

0 Коментари

Остави коментари