Даштевски - ДИК воведува поголема заштита од хакерски напади
Foto

Даштевски - ДИК воведува поголема заштита од хакерски напади

Не сум информиран до каде е разврската за нападот врз сајтот на ДИК на изборите, сега дојдов, но мислам дека ќе се докаже виновникот. Почнуваме да работиме на тој план и се надевам дека ќе успееме за следните избори да не се случи истата грешка, вели претседателот на ДИК, Александар Даштевски во неделното интервју на Радио Слободна Европа.

0 Коментари

Остави коментари