Дане Талески нов национален координатор за НАТО
Foto

Дане Талески нов национален координатор за НАТО

Владата му утврди престанок на функцијата, на досегашниот национален координатор за подготовка на Република Северна Македонија за членство во НАТО, Стево Пендаровски, поради изборот за Претседател на Република Северна Македонија, согласно член 83 од Уставот, според кој должноста Претседател на Републиката е неспојлива со вршење на друга јавна функција, професија или функција во политичка партија.
 
На владината седница е усвоена информацијата дека до целосно полноправно членство на нашата земја во НАТО, обврските на Националниот координатор за подготовките на Република Северна Македонија за членство во НАТО ги презема Дане Талески, советник за надворешна политика на Претседателот на Владата, Зоран Заев.

0 Коментари

Остави коментари