Дали власта го исполни ветувањето за здрава економија?

Политиката ја засени економијата. 2018 во знак на кревка стабилност. Како граѓаните и фирмите ја преживееа годината што изминува? Се делеа државни пари за домашни фирми – на списокот звучни имиња на функционери. Дали власта го исполни ветувањето за здрава економија во која сите ќе бидат рамноправни? Што се направи, а што требаше - а не се направи во економската 2018 година? Колку членството во НАТО и преговорите со ЕУ ќе ја променат сликата – подобар стандард, повисоки плати и дисциплинирани политичари? Дебатираат универзитетските професори Ванчо Узунов, Трајко Славески и Марјан Петрески.