Дали вештачкиот притисок за зголемување на платите ќе удри по бизнисот?
Foto

Дали вештачкиот притисок за зголемување на платите ќе удри по бизнисот?

Џебот на пензионерите подлабок за 700 денари. Повисоки плати за буџетарите. Расте минималната плата. Каде гази економијата, во популизам и клиентелизам или кон развој и реформи? Која е вистината? Дали економијата нема капацитет или власта не може да донесе развојни решенија? Дали вештачкиот притисок за зголемување на платите ќе удри по бизнисот? Ќе се бара ли увоз на работна сила?

Во 24 отворено дебатираат поранешниот Гувернер Петар Гошев, екс Министерот за финансии Џевдет Хајредини и Претседателот на Стопанската комора Бранко Азески.

0 Коментари

Остави коментари