Дали Унгарија ќе биде новиот кочничар за македонските евроинтегрции?
Foto

Дали Унгарија ќе биде новиот кочничар за македонските евроинтегрции?

Една ипол недела откако Никола Груевски наместо да оди на издржување на затворската казна ја премина границата, одгвоор и одговорност нема. Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски не најавува оставка, дека истргата се уште е во тек, но порач дека институциите требало да бидат координирани. На релација Македонија - Унгарија освен протесната нота, до Унгарија Европската комисија денеска бара објснување за азилот. Од таму вратија дека Брисел треба да си ги прочита сопствените извештаји за судството во Македонија. Дали Унгарија ќе биде новиот кочничар за македонските евроинтегрции или ќе добие вето и со сменето име. Кој ќе одговра и дли ќе им политичка одговорност или одговорноста ќе се сведе само за телохранителите кои го чувале. Дебатираат Огнен Малевски, поранешен амбасадор, Драган Малиновски, адвокат и Слободанка Јовановска, главен уредник на „Независен весник“

0 Коментари

Остави коментари