Дали странските и домашните кредити ги донесоа очекуваните инвестиции?
Foto

Дали странските и домашните кредити ги донесоа очекуваните инвестиции?

Избори се ближат – ветувања се нижат. Економски бум им се најавува на гласачите. Сите ветуваат – но што може да се оствари? Од 2008 година започнува ударничко темпо на задолжувања. Од 20,5 отсто долгот се дуплираше. Дали странските и домашните кредити ги донесоа очекуваните инвестиции, за што се трошеа парите? Граѓаните очекуваат патишта без дупки, гасификација, кавалитетна железница. Дали економијата нема капацитет за реализација на крупни проекти или сите досегашни власти немаа капацитет за оставрување на ветеното. Што и колку изгради актуелната власт? Зошто и како критикува ВМРО-ДПМНЕ?

Аргументите ги соочуваат Благој Бочварски – СДСМ и Синиша Ивановски ВМРО-ДПМНЕ – претседатели на партиските комисии за транспорт и врски.

0 Коментари

Остави коментари