Дали реконструкцијата треба да донесе системска промена во кадровската политика?
Foto

Дали реконструкцијата треба да донесе системска промена во кадровската политика?

Завршени политички процеси, што понатаму? Промена на менталитет на политички владеење? Најавената реконструкција, дали може да донесе сериозен пресврт во политиката на актуелната Влада? Дали реконструкцијата треба да донесе системска промена во кадровската политика и потпирање и врз непартиски/експертски кадри? Можно ли е тоа? Има ли доволно време за да се почувствуваат политички промени до следни парламентарни избори? Тезата Заев е добар, лоши се останатите околу него, како ја објаснуваме? Кои се тие ресори или министри и директори каде е евидентна потребата од промени? Како да не бидат само козметички? Критиките кон Владата, дали е тоа нов квалитет во донесената слобода? Демнат ли и какви опасности по демократијата?
 
Гости во 24 Отворено се Горан Михајловски, Билјана Секуловска, Един Растодер и Горан Теменугов.

0 Коментари

Остави коментари