Дали помилувањето повторно ќе ја оживее селективната правда?
Foto

Дали помилувањето повторно ќе ја оживее селективната правда?

Како да се помириме со луѓето што направија зло? Дали помилувањето повторно ќе ја оживее селективната правда? Во времето на ВМРО-ДПМНЕ sваровски судството го функциоnираше според тефтертчето на Jанкулоска и желбите на Mијалков. Дали сега судство носи одлuки исклучиво по според докази или според лична проценка на одредени судии и по налог на власта? Бегството на Груевски како анамнеза на неспособните во македонската јавна и тајна полиција? Кои институции потфрлија за да се случи? Бегството на Груевски, или одредени центри на моќ го овозможија на екс премиер да да ја напушти земјата. Дали Груевски со логистичка поддршка од МВР и избега на правдата? Македонската црква во профитибилни бизниси. Дали нејзинот поглавар станува миленик и на оваа влада?

0 Коментари

Остави коментари