Дали ќе се соочиме со потреба од зголемување на даноци?
Foto

Дали ќе се соочиме со потреба од зголемување на даноци?

Речиси 4,3 милијарди евра, историски највисоки буџетски трошења. Економијата ќе заздравува, растот ќе надмине 4 отсто. Стокмен новиот ребалансиран буџет. Повеќе приходи, поголеми расходи, но и подлабок минус во буџетската каса. Власта оптимист, ќе растат и јавните и приватните инвестициии. Предизборни трошења или развоен буџет? Која е вистината, на владата или на опозицијата? Дали ќе се соочиме со потреба од зголемување на даноци? Колку приватниот сектор ќе може да ја крепи економијата? На што е потпира владиниот оптимизам, а што велат бизнисмените и економистите?

Дебатираа Мендерес Кучи од Стопанска комора на Ссеверозападна Македонија, Данела Арсовска од Сојуз на Стопански комори и Павле Гацов, даночен експерт.

0 Коментари

Остави коментари