Дали ќе се повтори мигрантската криза од 2015?
Foto

Дали ќе се повтори мигрантската криза од 2015?

Мигрантската криза зема замав, ситуацијата станува тензична и драматична. Турција ги отвори границите, но Грција ги затвори. Состојбата не се решава и може да дојде до повторување на мигрантската криза од 2015 и до реотварање на балканската мигрантска рута на која е и нашата земја. Кои се кричините за кризата?

Гости во 24 анализа се Милан Стефановски воено политички аналитичар и Благој Цонев универзитетски професор.

0 Коментари

Остави коментари