Дали државата добива или губи со пописот во дијаспората?
Foto

Дали државата добива или губи со пописот во дијаспората?

1ви март власта го започна пописот. ВМРО-ДПМНЕ на спротивен фронт, операцијата за негово уривање со собирање граѓански потписи. Електрони од денеска се самопопишуваат нашинците во странство. Какво е расположението кај нашата дијспора, ќе го бојкотира или не пописот? Зошто на власта и е важно да се попишат иселениците? Дали државата добива или губи со пописот во дијаспората? Дома од повици за масовно попишување до повици за бојкот. Пописот почна, како ќе заврши. Директни вклчувања од САД, Шпанија, Австралија.

Гостуваат Мето Колоски од Обединета македонска дијаспора - Вашингтон. Емил Киријас Барселона, Ицо Најдовски Перин Мелбурн, Иванка Василевска од ВМРО-ДПМНЕ, Апостол Симовски, директор на Завод за статистика.

0 Коментари

Остави коментари