Д-р Зекири: Состојбата со ковидот кај децата е стабилна
Foto

Д-р Зекири: Состојбата со ковидот кај децата е стабилна

19 деца со ковид се хоспитализирани во Детската болница козле во Скопје, од кои 4 се на кислородна поддршка.

Едномесечно бебе е најмалиот пациент кој што е на болничко лекување. Лекарите од болницата оценуваат дека состојбата со ковидот кај децата е сепак стабилна.

Апелираат до родителите да се вакцинираат за да се пречи шрињето на вирусот од родителите кај децата, па потоа да се шири и помеѓу најмладите.

Лекарите велат дека ако се почитуваат протоколите во училиштата нема опасност од вирусот кај децата.

0 Коментари

Остави коментари