Д-р Караџовски за „25 минути“: „Високата стапка на смртност од Ковид-19 кај нас е неспорен факт!“
Foto

Д-р Караџовски за „25 минути“: „Високата стапка на смртност од Ковид-19 кај нас е неспорен факт!“

„Дел од пациентите доаѓаат доцна во болница, а дел починуваат во други услови, но, тоа не е до докторите. Неспорно е дека имаме висока стапка на смртност од КОВИД-19 кај нас, но, анализите за ова ќе се прават по завршувањето на пандемијата во светот“, објаснуваше вечерва проф. д-р Жарко Караџовски од Институтот за јавно здравје, во интервјуто за телевизискиот магазин „25 минути“.

0 Коментари

Остави коментари