Чествување во Крушево
Foto

Чествување во Крушево

Одбележувањето на Илинден во Крушево на Мечкин камен е под покровителство на Собранието на Македонија.

Во Крушево е собраниска делегација предводена од потпретседателот на Собранието Горан Мисовски.

Исправени сме пред опасноста Ковид -19, кој е тежок предизвик за здравствениот систем, рече Мисовски. Вели дека од сето ова ќе излеземе со повеќе искуство, и со вредност, а тоа е солидарноста.

Додека делегации положуваа цвеќе, група граѓани извикуваа „Никогаш северна, само Македонија“.

0 Коментари

Остави коментари