Чернева: Бугарија може да ја блокира Македонија во повеќе фази за ЕУ
Foto

Чернева: Бугарија може да ја блокира Македонија во повеќе фази за ЕУ

Ако сака, Бугарија може да ја блокира Македонија дури и за гласањето на преговарачката рамка помеѓу ЕУ членките, вели Весела Чернева од Европски Совет за надворешни врски од Софија. Според неа, двете земји треба да ги реаат проблемите по принципот со Грција, а минатото да се остави назад.

Во интервју за тв 24, Чернева порачува дека македонските избори не треба да бидат проблем за историчарите да седнат на маса и донесат решенија, кои доколку не се случат може само да и направат проблеми на Македонија кон европскиот пат и преговорите со ЕУ.

0 Коментари

Остави коментари