Брнз: Разочарани сме од бугарското вето кое носи ризици
Foto

Брнз: Разочарани сме од бугарското вето кое носи ризици

Американската амбасадорка во земјава, Кејт Мари Брнз, во интервју за Гласот на Америка оценува дека бугарското вето носи бројни ризици бидејќи одредени држави, како Русија и Кина, кои не ги делат вредностите за европа како слободна и обединета, може да ја искористат ситуацијата за нивен стратешки интерес. Затоа, порачува амбасадорката, потребно е да почне пристапниот процес за Северна Македонија во ЕУ.

0 Коментари

Остави коментари