Богдановиќ истражува дали има вина во однесувањето на комуналните редари
Foto

Богдановиќ истражува дали има вина во однесувањето на комуналните редари

Транспаретно до наредниот понеделниик од како ќе бидат обезбедени доволно докази, јавноста ќе биде инфромирана дали биле пречекорени овлластувањата на комуланните инспектори и дали на груб начин ја дислоцирале жената која продавала пред пазарот во Буњаковец. Инфромациите и снимките кои се појавија на социјалните мрежи во кои се гледа дека  постои инцидент помеѓу инспекторите и жената која продава, а ипредизвика револт кај граѓаните, треба дополнително да се истражат и да се обезбедат докзаи  за да се утврди дали  инспекторите преземале насилни дејства, информира градоначалникот Саша Богадноцвиќ. Градоначалникот на оштина Центар кој пред неколку дена на социјлните мрежи ја осуди постапката на неговите вработени и потенцираше дека за нивнотот санкционирање постои процеедура која мора да се почитува, за телевизија 24  вели дека засега случајот има две вистини.

Досега  во Мниистерството за внатрешни работи немало поденсена било каква пријава за насилно однесување, вели Богадновиќ а во меѓувреме од жената  е побарано да дојде   во оштината  на информативен разговор. Тој посочи дека доколку се утврдат нправилности во работењето, комуналните инспекторите ќе бидат најстрого казнети

После инцидент со комуналните инспектори, жената повеќе не се појавила на вообичаеното место каде што продавал, велат  продавачите од околните места кој не сакаат да зборуваат јавно и посочуваат дека не виделе што точно се случило, но потврдуваат дека деновиве залсилен е инспексискиот назор за дислкокација на дивите продавачи.

0 Коментари

Остави коментари