Бислимовски: Универзален снабдувач најдоцна до февруари
Foto

Бислимовски: Универзален снабдувач најдоцна до февруари

Изборот на универзален снабдувач со електрична енергија ќе заврши многу порано отколку што е планирано со законот за јавни набавки, најави денеска претседателот на Регулаторната комисија за енергетика Марко Бислимовски. Тој прецизира дека на аукцијата ќе се стартува од најниската понуда од 14,4 проценти што првично ја даде ЕВН снабдување.

0 Коментари

Остави коментари