Бертолини: „Во овој момент, ЕУ годишно троши околу 90 милиони евра за Северна Македонија“
Foto

Бертолини: „Во овој момент, ЕУ годишно троши околу 90 милиони евра за Северна Македонија“

На завршниот настан од проектот „градење меѓусекторски партнерства за одржлив развој“ финансиран од европската унија беше истакнато дека за првпат кај овозможено промовирање и меѓу-секторска дискусија за целите за одржлив развој, препознавање на нивната улога и проактивно вклучување во агендата за одржлив развој. Истовремено овој проект ги промовира и бизнис заедницата и поединците од приватниот сектор како двигатели на позитивни промени во општеството во насока на одржлив развој.

0 Коментари

Остави коментари