Бектеши: Може да се прошириме листата на производи чии цени ќе се замрзнат
Foto

Бектеши: Може да се прошириме листата на производи чии цени ќе се замрзнат

Можно е да се прошири листата на производи чии цени ќе се замрзнат, вели министерот за економија, Крешник Бектеши.

Тоа ќе зависи од податоците што ќе ги објави заводот за статистика следната недла. Одлуката на владата за замрзнување на цените е донесена по податоците на заводот за статистика кои покажаа зголемување на цените во октомври и најавите за понатамошно накачување во ноември. Целта е да се заштити на стандардот на граѓаните вели министерот Бектеши.

0 Коментари

Остави коментари