Басунер за тв 24: Важно е на чија страна ќе застане канцеларката Меркел
Foto

Басунер за тв 24: Важно е на чија страна ќе застане канцеларката Меркел

Во овој момент многу е важно на чија страна ќе застане канцеларката Меркел. Ќе успее ли да ја разубеди Бугарија да не става вето на Македонија, со што и дефакто ќе ги подржи европските политики за проширување или пак ќе ја подржи официјална Софија чија владеачка партија е дел од европската десница, ова во интервју за тв 24 го вели Курт Басунер, коосновач на Советот за политичка демократизација.

0 Коментари

Остави коментари