Аутсајдери

Андрија живее во мало село. Работи во кафебар и игра мал фудбал. Вљубен е во Дуда и неговиот свет се руши кога момчето Вичаи од истото место доаѓа да му се одмазди за единствениот пораз. Вичаи во меѓувреме станува светски познат фудбалер, но не го заборавил поразот од Андрија. Чекајќи го реваншот, Адрија открива дека дрвениот фигури од неговиот мал фубал може да зборуваат. Заедно тргнуваат во потрага по Дуда но сега како тим со тренер.