Атанасовски за тв 24: Политичарите наместо да решаваат проблеми за кои се платени, продуцираат политички кризи
Foto

Атанасовски за тв 24: Политичарите наместо да решаваат проблеми за кои се платени, продуцираат политички кризи

Аналитичарот Благојче Атанасовски во емисијата 24 анализа истакна дека настаните од 27ми април ќе остават далекусежна црна дамка врз општетството и политичките односи меѓу владата и опозицијата. Луѓето кои беа учесници во тој настан и потоа обвинети за терористички загрозување, а потоа и осудени. За едните беа терористи, а другите уставобранители.

„Како што рече соговорникот, дека имаме благо ретерирање од премиерот дека тоа е можно наговестување на некакво намалување на драконските казни за тие 15те кои се осудени за да се трасира пат на нормализирање и омекнување на односите во самото општество и политичката арена.“ - вели Атанасовски.

Вели дека нашите политичари во изминатите 30 години наместо да решаваат проблеми за кои е платени, продуцираат политички кризи со кои го загрозуваат нормалното општетсвено функционирање на граѓанинот.

0 Коментари

Остави коментари