Арифи за ТВ 24: Да имав некаква одговорност за модуларната болница, немаше сега сега да седам тука
Foto

Арифи за ТВ 24: Да имав некаква одговорност за модуларната болница, немаше сега сега да седам тука

Кандидатката за градоначалник на Тетово Теута Арифи од ДУИ во емисијата 24 анализа истакна дека тетовската трагедија е прашање н институциите кои треба да ги вршат истрагите. Најголемата солидарност се покажала со сограѓаните.

- Многу важно е целото прашање да е осветли и да се откријат причините. И тогаш беше јасно дека во однос на ингеренциите, рековме дека сите модуларни болници се изградени по законот. Институциите да ги завршат сите истраги како што треба за да не се повтори ова. Се базираме врз основа на официјалните извештаји. Институциите се тие кои овикуваат на одговорност. Одговорено за целата реализација било Министерството за здравство. Ако имавме институционална одговорност немаше да седам тука како кандидат. - рече Арифи.

0 Коментари

Остави коментари