Ангелов во Студио 10: Имаме целосна контрола, оптимист сум!
Foto

Ангелов во Студио 10: Имаме целосна контрола, оптимист сум!

„Како држава мора да превенираме, се работи за непозната болест. Мора да сме подготвени, само условно состојбата е под контрола, во овој момент има доволно болнички капацитети. Во болниците имаме војска и полиција, имаме и побарувачка од директорите, луѓето се чувствуваат безбедни. Проценката на Комисија за заразни болести е дека ситуацијата е под контрола, правењето болници од спортски сали засега не е потребно. Доколку има потреба, ќе оспособиме дел од здравствени објекти за лечење на Ковид пациенти. Јас сум оптимист, моја проценка е дека имаме целосна контрола. Броењето дали сме 8 или 10 во Европа е несоодветно. Се обидуваме смрттноста да ја намалиме, како раководител на Главниот штаб им се заблагодарувам на здравствените работници, на нивната пожртвуваност“ - вели Стојанче Ангелов, в.д. директор на ЦУК во Студио 10 на ТВ24.

0 Коментари

Остави коментари