Ако потрае кризата, туристичко-угостителскиот сектор стравува дека околу 20 000 работници ќе останат без работа
Foto

Ако потрае кризата, туристичко-угостителскиот сектор стравува дека околу 20 000 работници ќе останат без работа

Туристичко- угостителскиот сектор е најпогоден од коронакризата. Угостителите се надеваат дека веќе следната недела ќе почнат да се отвараат капацитетите  за да заживее оваа дејност.

Стравуваат дека поради  ефектите предизвикани од ковид-19 врз туристичко угостителскиот сектор допрва ќе се бројат штетите. Според проценките, ако кризата потрае можно е околу 20 000 работници  да го изгубат своето место.

0 Коментари

Остави коментари