„Акција 21“ - усвоен планот за борба против корупцијата
Foto

„Акција 21“ - усвоен планот за борба против корупцијата

Дигитализација на обвинителството за да се забрза процесуирањето на пријавите кои повеќе нема да лежат во фиока. Дигитализација и на управата за водење матични книги на родени, со што изводите ќе се вадат онлајн.

Ова го најави вицепремиерот Љупчо Николовски, како дел од  усвоениот план за борба против корупцијата наречен „Акција 21“. Промените предвидуваат и зајакнување на регулативата за укажувачите, со што би се зголемиле пријавите за противзаконски постапувања. „Во рок од 30 дена Министерството за правда заедно со ОЈО се задолжени да направат анализа за сите потребни капацитети и ресурси во истражните центри на обвинителствата.

0 Коментари

Остави коментари