Ајдини за тв 24: Ова е еден од најслабите резултати на СДСМ
Foto

Ајдини за тв 24: Ова е еден од најслабите резултати на СДСМ

Анализичарот Газменд Ајдини во емисијата 24 анализа вели дека е изненаден од резултатот на овие локални избори и вели дека триумфализмот на ВМРО-ДПМНЕ и почетниот обид на минимизирањето на почетниот резултат од страна на СДСМ е преурането.

- Пораката од граѓаните е јасна и сега ВМРО-ДПМНЕ има предност, советите се дефинирани. Ова е еден од најслабите резултати на СДСМ. Изборниот процес имаше два процеса, периодот на зреење на гласот кога се праќаат пораките до гласачите и денот на собирање на гласот. Реално СДСМ имаше голем пропуст во вториот дел и не успеа да ги собере гласовите. - вели Ајдини.

0 Коментари

Остави коментари