Африм Гаши: Мислиме дека 12 април е добар ден за сите, ќе изгрее ново сонце
Foto

Африм Гаши: Мислиме дека 12 април е добар ден за сите, ќе изгрее ново сонце

Африм Гаши, лидерот на Алтернатива, порача дека 12 април, кога ќе се одржат предвремените парламентарни избори, ќе изглее ново сонце за Македонија

„Ние треба да се залагаме за европски вредности додека не стигнеме до ЕУ. Тие вредности дома кај нас никој не ги брани. Не мора да бидеме дел од европската заедница за тие вредности да ги имплементираме во нашето општество. Многу ни е важно овој Парламент да го ратификува последниот договор за членство во НАТО. Мислиме дека 12 април е добар ден за сите, ќе изгрее ново сонце. Тоа ќе биде за доробит на сите граѓани,“ - рече Гаши.

0 Коментари

Остави коментари