65 домашни компании добија грантови од фондот за иновации.
Foto

65 домашни компании добија грантови од фондот за иновации.

Нови 65 домашни компании добија грантови од фондот за иновации. Овојпат меѓу добитниците нема фирми блиски до функционери, иако неколку такви се јавиле на повикот. Но, дали ќе добијат пари дополнително ќе се одлучува откако ќе се направи проценката на ризик. Годинава речиси 140 компании добија грантови за иновации за што се одвоени над 16 милиони евра од буџетот. Овие пари се од третит столб од планот за економски раст на владата. А вицепремиерот Анѓушев најави дека во наредните три дена фирмите ќе ги добијат парите и од првиот и вториот столб од инвестицискиот план на владата вреден 35 милиони евра.

 

0 Коментари

Остави коментари