31-во издание на Саемот на книгата во Скопје
Foto

31-во издание на Саемот на книгата во Скопје

Месецот мај многумина го посочуваат како месец во кој се одржуваат најмногу настани од културата и за уметноста – Мајските оперски вечери, Фестивали посветени на разни филмски категории, книжевни манифестации, настани и концерти поврзани со одбележување на меѓународни денови, како роденденот на ЕУ, Денот на победата над фашизмот, светскиот ден на хармониката. Еден од позначајните моменти е секако и Саемот на книгата.

0 Коментари

Остави коментари