25 минути - Проблемот со транспарентноста е тесно врзан со корупцијата
Foto

25 минути - Проблемот со транспарентноста е тесно врзан со корупцијата

Проблемот со транспарентноста е тесно врзан со корупцијата - практично, преку отчетноста се мери демократскиот капацитет - вредност која е прилично слаба ако се цени според интернет страницата на министерството за политички систем - непостоење на јавно достапни информации за финансисиите, кои се дело на даночните обврзници.

Љупчо Николовски, вицепремиер за борба против корупција за емисијата 25 минути се обврзува дека ќе побара лично од Артан Груби да ги прикаже сите финансиски податоци - во име токму на транспарентноста.

0 Коментари

Остави коментари